Előfizetői tartalom

Nagyot ment az Erste az első félévben

Portfolio
A Reuters elemzői konszenzusát 4%-kal felülmúló, 362 millió eurós adózott eredényről számolt be ma reggel az Erste Group a második negyedévre. Az osztrák bankcsoport Európában is párját ritkító, 6,7%-os teljesítőhitel- és 11,6%-os betétállomány-növekedést ért el az első félévben. A magyar leánybank az első félévet 95 millió eurós, ezen belül a második negyedévet 67 millió eurós profittal zárta.

Alig van Európában olyan bank, amelyik ekkora növekedést ért volna el - büszkélkedik a bank közleménye mindjárt az elején, beszámolva arról, hogya teljesítő hitelek állománya 6,7%-kal, a betéteké 11,6%-kalnőtt egy év alatt a banknál. Mindez annak köszönhető, hogy jelenleg Közép- és Kelet-Európa a kontinens leggyorsabban növekvő régiója - húzzák alá.A Reuters elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés