Előfizetői tartalom

Nagyot alakított az egyesített Raiffeisen

Portfolio
A működési költségek kivételével mindegyik fő eredménysoron jobb első negyedéves számokat közölt a vártnál a Raiffeisen Bank International ma reggel. Az anyabankjával történt összeolvadás után álló osztrák bankcsoport 220 millió eurós nettó eredménye így 46%-kal múlja felül a Reuters konszenzusát. A magyar leánybank az első negyedévben 18 millió eurós nyereséget ért el.

Fontosabb részletek:miután a bankcsoport kockázatokkal súlyozott eszközértéke (RWA) három hónap alatt 3%-kal nőtt, a bank CET1 tőkerátája március végén 12,6%-on állt, a nem teljesítő hitelek aránya (NPL-ráta) tovább csökkent, és 8,3%-ot ért el, kedvezően alakulnak a kockázati költségek, különösen a kelet-európai piacokon, így e piacok hozzájárulása a profithoz tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés