Előfizetői tartalom

Nagyot bukott az OTP Ukrajnában

A magyar és a bolgár bankon kívül minden operációban veszteséges lett a tavalyi negyedik negyedévben az OTP, de sikerült elkerülni az elemzők által várt csoportszintű veszteséget, ami főként egyszeri tételeknek tudható be. Oroszországban és főként Ukrajnában nagy a baj, az utóbbi leánybanknál a korábban vártnál is jóval nagyobb lett a veszteség. Ha csak a fontosabb eredménysorokat nézzük, akkor az OTP jobb számokat közölt, mint amikre az elemzők számítottak, az orosz, és főként az ukrán bank helyzete miatt azonban jogos lehet a befektetők aggodalma, ezekkel kapcsolatban sok megnyugtató dolgot nem találtunk a gyorsjelentésben.

2 nagyobb tétel miatt lett vártnál magasabb a profitAz OTP a várakozásoknál magasabb nettó kamat-, díj- és jutalékbevételt ért el a tavalyi negyedik negyedévben, a kockázati költségek viszont a vártnál alacsonyabban alakultak. A korrekciós tételek nélkül számolt adózott eredmény valamivel elmaradt az elemzői várakozásoktól, mivel azonban a korrekciós tételeknél az elemzők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés