Előfizetői tartalom

Pénzügyi migráció indulhat a britek miatt

Portfolio
A nagybankok a brit népszavazás előtt azzal fenyegetőztek, hogy több ezer kereskedő és befektetési bankár jövője kerülhet veszélybe a britek EU-s kilépése miatt, valamint számos bank átköltöztetheti a központját Londonból a kontinens valamelyik nagy pénzügyi központjába, például Zürichbe, vagy Frankfurtba. Bár a brit bankok tényleg elveszíthetik az EU-s útlevelüket, szerencsére számos megoldás létezik arra, hogy továbbra is szolgáltatni tudjanak a kontinensen és megússzák a jelentős kiadással és számos személyi cserével járó pénzügyi migrációt - írja a Financial Times.

A brit népszavazás előtt a nagybankok, mint a JP Morgan, vagy az HSBC azzal fenyegette a londoni munkavállalóit, hogy ha az EU elhagyására szavaznak, több ezren veszíthetik el a munkájukat, London pedig elvesztheti a helyzetét, mint Európa pénzügyi központja. Mindennek oka az, hogy a bankok elveszíthetik az "EU-s útlevelüket", vagyis azt, hogy az EU bármely országán belül szolgáltathatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés