Előfizetői tartalom

Rekordnyereség a magyar UniCreditnél

Portfolio
A Reuters 467 millió eurós elemzői konszenzusától kissé elmaradó, 447 millió eurós adózás utáni eredményről adott számot az olasz UniCredit. A bankcsoport (jelenleg) egyik legfontosabb mutatójának számító CET1 tőkemutató 11,0%-ra javult, a működési bevételek pedig 2,3%-kal emelkedtek a banknál. A társaság részvényárfolyama több mint 5%-os pluszban van az általános jó részvénypiaci hangulatban.

447 millió euró volt az olasz bankcsoport harmadik negyedéves adózott eredménye, ezen belül a magyar leánybank a szokásosnál is magasabb, 65 millió eurós profitot produkált. A bankcsoport eredménye az egy évvel korábbitól 12%-kal, az elemzők várakozásától pedig közel 4%-kal marad el.A nettó kamatbevételek 3%-kal, a nettó díj- és jutalébevételek pedig 2%-kal múlták alul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés