Trump hamarosan két rendelettel kedveskedhet a bankoknak

2017. április 21. 12:23    
nyomtatás
 
Donald Trump amerikai elnök hamarosan "pénzügyi jellegű" elnöki rendeleteket ír alá a pénzügyminisztériumban tett látogatása során - írja a CNBC.

A magyar bankszektor legfontosabb szabályozói kérdései is terítékre kerülnek a Portfolio Hitelezés 2017 konferencián. Ne maradjon le róla!
A Fehér Ház megerősítette a hírt, hogy Donald Trump egyik elnöki rendelete a Wall Street működésének reformját szolgáló, 2010-es Dodd-Frank törvény egyik részéről szól majd (Orderly Liquidation Authority), mely a nagybankok csőd esetén előírt hatósági kontroll alatt tartott leépítését szabályozza. A törvény ezen része garantálja a Pénzügyminisztériumnak, hogy a bankokat rendszerszinten jelentősnek minősítse, ezzel speciális szabályoknak való megfelelés mellett magasabb tőkekövetelmények vonatkoznak az ilyen bankokra.

Egyes lapértesülések szerint ezen túl az állami szabályozók felett álló pénzügyi stabilitási felügyeleti tanáccsal (Financial Stability Oversight Council) kapcsolatban ír alá egy másik rendeletet Donald Trump, illetve egy adócsökkentési, az adózási szabályokon lazító rendeletet is aláírhat az elnök.

Donald Trump még februárban beszélt arról, hogy szerinte a válság után írt Dodd-Frank törvény nagy része már felesleges lehet, ezért felülvizsgálja annak működését, és a nagy részét a szabályoknak eltörölheti. Ez összességében tehát jó hír lehet a bankoknak.

(Reuters, CNBC)

A magyar bankszektor legfontosabb szabályozói kérdései is terítékre kerülnek a Portfolio Hitelezés 2017 konferencián. Ne maradjon le róla!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium