Előfizetői tartalom

Van, amiben a takarékok uralják a magyar pénzügyi szektort

Portfolio
Nemcsak létszámuk és fiókszámuk, de pénzforgalmuk, lakossági forintbetéteik és az egyéni vállalkozók számára vezetett számlák alapján is felülreprezentáltak Magyarországon a Szövetkezeti Integráció (SZHISZ) tagjai, amely egyébként az OTP után a legnagyobb pénzügyi csoport Magyarországon - mutatja az MNB friss jelentése. Egy ábrán mutatjuk be a szerepüket.

Tavaly óta módszertani okokból nem közli az MNB a szövetkezeti hitelintézetekre vonatkozó adatokat, a "Bankszektoron kívül pénzügyi piacok kockázati jelentése" című friss kiadványából (lényegi üzeneteit tegnap foglaltuk össze) azonban több adat is kiderül a tavaly ősz óta a két FHB Bankot is magában foglaló Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés