Előfizetői tartalom

Veszteséges negyedév, bővülő hitelezés az FHB-nál

Portfolio
Az elemzői várakozásban szereplő 2,3 milliárd forinttal szemben 3,8 milliárd forintos adózás utáni veszteséget számolt el az idei első negyedévben az FHB Jelzálogbank. A pénteki piaczárás után közzétett gyorsjelentés fontosabb részletei: elsősorban az elszámolási törvények folytatódó végrehajtása következtében újabb nettó 7,7 milliárd forintos egyéb ráfordítást könyvelt el a bank, az adóráfordítások is jelentős (2,7 milliárd forint) tételt képviseltek, a pénzügyi műveletek eredménye soron a kedvezőtlen kamat- és árfolyamszintek 1,4 milliárd forintos veszteséget hoztak, a nettó kamat-, díj- és jutalékbevételek együttesen egy év alatt 3,5%-kal emelkedtek, a nem teljesítő hitelek aránya 20,2%-ról 16,9%-ra csökkent, és nettó 5,5 milliárd forintnyi hitelezési értékvesztést tudott felszabadítani a bank, a lakossági hitelkihelyezés egy év alatt 19%-kal, a betétállomány 42%-kal nőtt.

Egy piaci elemző készített becslést az FHB első negyedéves gyorsjelentéséhez. A jelzálogbank 5,155 milliárd forintos nettó kamatbevétele 3,5%-kal alacsonyabb, nettó díj- és jutalékbevétele viszont 0,3%-kal magasabb az általa vártnál. A nettó céltartalék-képzés a jelzett negatív (eredménycsökkentő) értékkel szemben pozitív lett a céltartalék-felszabadítások miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés