Előfizetői tartalom

A transzneműeknek szóló egészségbiztosítások jelenthetik a jövőt

Portfolio
Soha nem látott mértékben nő a magukat nyíltan transzneműnek vallók száma a világban, a jelenségben pedig egyre nagyobb üzleti lehetőséget látnak a biztosítók. Az egészségbiztosítók egy része azonban nincs kellően felkészülve a gender-megerősítő műtétek exponenciálisan emelkedő számára - derül ki a Financial Times cikkéből. A múltbeli statisztikák hiányát a transznemű ügyfelek szenvedik meg.

Meredeken emelkedik a magukat transzneműnek tekintők száma a világban, csak az USA-ban 1,4 millióra duplázódott a számuk öt év alatt a Williams Institute at UCLA School of Law adatai szerint. Mivel a múltbeli operációkra vonatkozó adatok szegényesek, ugyanakkor a jövő egyik nagy piacáról beszélünk, a kockázati táblák alapján dolgozó biztosítók nagy üzleti bizonytalansággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés