Előfizetői tartalom

Devizahitelek: a bolondját járatják a lengyel bankokkal

Portfolio
Ha túl sokba kerülne a bankoknak, akkor felvizezi a Jog és Igazságosság (PiS) az Andrzej Duda köztársasági elnök által január közepén javasolt devizahiteles csomagot - közölte az egyik lengyel miniszter a Reuters szerint. Márpedig Duda javaslata drága mulatság lenne, hisz elemzők szerint akár 32-40 milliárd zloty veszteséget okozna a bankoknak, ami mintegy kétévi nyereségüknek felel meg. A hírnek is köszönhetően emelkednek a lengyel banki részvényárfolyamok.

Szerdán a lengyel miniszterelnöki hivatal egyik minisztere közölte, hogy felvizezheti a PiS a lengyel devizahiteles csomagnak a köztársasági elnök által javasolt változatát, amely önkéntes konverzió révén kis egyszerűsítéssel úgy alakítaná át a frankhitelesek fizetési kötelezettségét, mintha árfolyamváltozás nélküli (igaz, magasabb kamattal) zlotyhitelt vettek volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés