Előfizetői tartalom

Hiába az elszámolás, időzített bombán ülnek a magyar bankok

Portfolio
A válság eleji szint csaknem négyszeresére, 1232 milliárd forintra nőtt az a hitelösszeg, amelyet egyszerűen képtelenek behajtani a bankok a lakosságtól, de még nem mondtak fel. A nem teljesítő lakossági hitelek arányának növekedése szerencsére megállt (év végén 19,3% volt), de a devizaalapú lakáshitellel rendelkezők nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak: csaknem kétharmaduknak nagyobb a hiteltartozása, mint a lakás értékének 90%-a.

Hétfőn közzétette az MNB a lakossági hitelek megoszlására vonatkozó statisztikáit. Ezekből igazi újdonságot elsősorban a nem teljesítő kölcsönökre vonatkozó adatok jelentenek. Kiderült: szerencsére megállt a nem teljesítő hitelek arányának (NPL-ráta) növekedése: a három hónappal korábbi 19,4%-ról 19,3%-ra csökkent.A nem teljesítő lakossági hitelek állománya 2014...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés