Előfizetői tartalom

Kilenc meglepő tény, amit biztosan nem tudtál a magyar lakáshitelekről

Portfolio
Mekkora összegű, futamidejű és törlesztőrészletű lakáshitelt vállalnak be manapság a magyarok? A fix vagy a változó kamatozás a menő, és használt vagy új lakásra veszünk fel inkább hitelt? Többek között ezeket a kérdéseket válaszoljuk most meg 9 pontban az MNB-től kapott információink, illetve a jegybank statisztikái alapján.

Átlagosan mekkora összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok? Tavaly átlagosan 5,2 millió forint körül alakult a szerződéses összeg, és éven belül emelkedő tendenciát mutatott - közölte megkeresésünkre az MNB. Átlagosan milyen futamidővel vesznek fel lakáshitelt a magyarok? 2015-ben 14 év körül, illetve valamivel ezen időtartam felett alakult az átlagos futamidő. Átlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés