Előfizetői tartalom

MNB: az évtized pénzügyi infrastruktúrafejlesztése fejeződött be

Portfolio
Az elmúlt évtized egyik legnagyobb pénzügyi infrastruktúra fejlesztése fejeződött be, ezzel a régióban elsőként, összességében 18. devizaként csatlakozott a forint a CLS kiegyenlítési rendszerhez - hangzott el az MNB mai rendezvényén. Az induláskor 11 intézmény csatlakozott a rendszerhez, de további nagy szereplők léphetnek be a következő hónapokban a rendszerbe.

A devizakiegyenlítési kockázat korábban egy szignifikáns és kevésbé kezelt probléma volt, a 2008-as válság során ez egyértelműen beigazolódott. Az országba vetett bizalom akkor hirtelen elpárolgott, a devizapiac pillanatok alatt kiszáradt. A CLS viszont piaci turbulencia esetén is stabilan tud működni. Akkor több bank is megkereste a jegybankot azzal, hogy azonnal vezessék be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés