Előfizetői tartalom

Mi lesz a jövőnkkel, ha oda az alternatív energia?

Portfolio
Megtorpant a 2007 első félévében kiemelkedő növekedést felmutató alternatívenergia-szektor, legalábbis ezt tükrözi az iparág teljesítményeit összefoglaló NEX index. A legfontosabb szektorok között a szélenergia számít megállapodott, "békés" ágazatnak, a forradalmi technológiai újítások hiányában a szektor a private equity befektetők számára sem túl vonzó. Nem úgy a napenergia, amely közel 5 milliárd dollárnyi tőkét vonzott a kockázati tőke területéről, és több mint 50 százalékos növekedést mutatott az év első felében.

Robbant az alternatív energia az első félévben. A megújuló energiával és a "tiszta" technológiákkal foglalkozó társaságok teljesítményét tükröző WilderHill New Energy Global Index (NEX) a 2007 első felében tapasztalt kiemelkedő, 30 százalék feletti növekedést követően júliusban ért a csúcsra, és keményen megsínylette a az elmúlt hetekben kibontakozott válságot:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés