Előfizetői tartalom

Mikor jön a pénz? - 10 új kérdés és válasz a CSOK-ról

Portfolio
Míg lakásvásárlásnál egy összegben, az (adásvételt követően 120 napig lehetséges) igénylés elbírálása után, lakásépítés esetén több különböző részletben folyósítják a hitelintézetek a CSOK-ot. Az épület készültségi fokának megfelelően, a bankkal egyeztetett költségvetési terv legalább 70%-os teljesülését igazoló számlák alapján. Ha valaki már igényelt CSOK-ot, utólag született (és nem előre vállalt) gyermeke után csak 400 ezer forintot kaphat, amit elsősorban hiteltörlesztésre lehet fordítani. Hasonló részleteket boncolgatunk most 10 kérdés, 10 válasz formájában, banki szakértők segítségével.

1. Bővítésnek számít-e a tetőtér-beépítés két hálószoba kialakításával, figyelembe véve, hogy a rendelet szerint nem tekinthető bővítésnek a meglévő épületrész (jelen esetben az üres tetőtér) átalakítása? A bővítés egyik kivitelezési módja a tetőtér-beépítés (a másik az emelet-ráépítés), ami nem minősül a rendelet szerinti meglévő épületrész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés