Előfizetői tartalom

Pár év, és annyi pénzünk lesz, amennyiről álmodni sem mertünk

Portfolio
Idén is gazdagodik a világ, ami a jó részvénypiaci teljesítmény mellett sokkal inkább a nem pénzügyi vagyon növekedésének tudható be. A Credit Suisse Global Wealth Reportja szerint idén is az USA tette hozzá a legnagyobb részt a vagyonnövekményhez 6 ezermilliárd dollárral, de Kína és Európa sem panaszkodhat az egy főre jutó több mint 63 ezer dolláros vagyonnal. És mindez semmi: a tanulmány becslése szerint a következő öt évben a globális vagyon 26%-kal nőhet, elérve ezzel a 399 ezermilliárd dollárt. A növekmény egy jelentős részét pedig a feltörekvő piacok adják majd, élen a középosztálybeliekkel.

Vagyonosabb a világ, mint azt korábban gondolni lehetett - kezdi tanulmányát a Credit Suisse. A 2017 közepén becsült vagyont 8%-kal, vagyis 23 ezermilliárd dollárral kellett felfelé javítani, miután kiderült, hogy a középosztálybelieknek jelentős vagyonuk van nem pénzügyi eszközökben, és ez alatt főként a kínaiakat értik a tanulmány készítői. A 2018 június közepéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés