Az ázsiai gazdagokban látják a jövőt a világ nagybankjai

2017. január 10. 09:03    
nyomtatás
 
Az alacsony privátbanki marzsok miatt egyre több bank hagyja ott az ázsiai térséget, de vannak olyan nagybankok, amelyek az ázsiai privátbanki piac fellendülésében bízva továbbra is fenntartják jelenlétüket a térségben. Nincs könnyű dolguk az itt tevékenykedő privátbankoknak, miután az ázsiai vagyonos ügyfelek jellemzően több mint öt szolgáltató között osztják meg vagyonukat, ami ugyancsak visszahat az alacsony profitmarzsokra - hívja fel a figyelmet a Financial Times.


Az Asian Private Banker adatai szerint a régióban a UBS, a Citi és a Credit Suisse foglalják az első három helyet a legnagyobb privátbankok listáján. A várakozások szerint a nagyobb bankok jöhetnek ki a legjobban az ázsiai vagyontömeg növekedéséből, mivel a nemzetközi jelenléttel bíró pénzintézetek be tudják kapcsolni a globális hálózatukba és a befektetési banki szolgáltatásaikba az ázsiai privátbanki ügyfeleket.

Az EY egyik tavalyi felmérése szerint a privátbanki ügyfelek közül a világon az ázsiaiak diverzifikálják leginkább vagyonukat a privátbankok körében, az itteni ügyfelek több mint öt privátbankkal is kapcsolatban állnak. Éppen emiatt a Financial Timesnak nyilatkozó ázsiai privátbankok nem is tartják közvetlen versenytársnak a külföldi szolgáltatókat, miután itt megszokott, hogy az ügyfélnek egyszerre több banknál is legyen számlája. Azonban a cikk szerint részben ez és a tortából való kis részesedés az oka annak, hogy a privátbanki marzsok ilyen alacsonyak a régióban.

A BCG számításai szerint az ázsiai és csendes-óceáni térség privátbankjainak adózás előtti nyeresége 21 bázispont a kezelt vagyon arányában, miközben Európában ugyanezek az arányok 25-26 bázispontnál vannak. Tehát minden 100 millió dolláros ügyfélvagyon 210 ezer dolláros nyereséget hoz Ázsiában, míg Európában 250-260 ezer dollárt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium