Előfizetői tartalom

13 megdöbbentő tény, amit nem tudtál a Brexitről

Portfolio
Az áprilisban elinduló Brexit-tárgyalásokon egy munkanap átlagosan 42 jogszabály sorsáról kellene dönteni, közel 200 ezer uniós állampolgár jogi státusza teljesen bizonytalan, és ugyanez a helyzet évi 42 milliónyi brit utas uniós fedezetű egészségbiztosításával is - mindez jól érzékelteti, hogy milyen komplex feladat kilépni az Európai Unióból. Ezt egyébként elvileg kevesebb, mint két év alatt kellene "lezavarni" és éppen ez az, ami növeli az esélyét annak, hogy valahogy szépen el lesz húzva a folyamat akár jóval hosszabb időre.

A tárgyalások elképesztő bonyolultságáról a Politico készített egy összeállítást, amelyhez az Európai Parlament illetékes bizottságaitól kapott anyagokat és adatokat és 13 pontban foglalta össze a legnagyobb (számszerűen megragadható) feladatokat: 20833 uniós jogszabályt és előírást kell átvilágítani. A jelenlegi menetrend szerint a britek márciusban értesítik hivatalosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés