FONTOS Csendben olyan lépés történt, ami megvédhet egy fontos iparágat a kínai fenyegetéstől
 
Előfizetői tartalom

20 milliárdra nőhet az önkormányzatoknak átadható vagyon

MTI
A jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott egyik módosító indítvány 20 milliárd forintra emelné az önkormányzatoknak ingyenesen átruházható állami vagyontárgyak értékét, hogy a MÁV Zrt. könyveiben lévő, például sportingatlanok minél nagyobb számban kerülhessenek az önkormányzatokhoz. A nemzeti vagyonkezelőnél a korábbinak többszörösére nőtt az önkormányzati igénylések száma és értéke.

A MÁV-ra "szabva" A Babák Mihály fideszes képviselő által benyújtott módosító javaslat indoklása szerint az összeg növelését alapvetően a MÁV Zrt. és az állam közötti vagyonrendezési folyamat teszi indokolttá. Számos jogilag rendezetlen helyzetű, a MÁV Zrt. könyveiben lévő ingatlan kerülhet át az államhoz a vasúttársaság koncepcionális szervezeti átalakítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés