266 ezer aláírás az olimpiai népszavazásért

2017. február 17. 13:31  english version   
nyomtatás
 
A Momentum Mozgalom péntek délután adta le az összegyűjtött aláírásokat. Két számot hoztak.


45 napja lesz a Fővárosi Választási Bizottságnak, hogy megszámolják az aláírásokat. Ez idő alatt az összes megyeszékhelyre ellátogatnak a momentumosok - kezdte a sajtótájékoztatót Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.

A másik szám pedig 266 ezer 151 aláírás - jelentette be. Vagyis minden várakozást felülmúlt a végső szám és messze meghaladta a szükséges 138 ezres számot.


2017.02.17 11:01 Miért lehet teljes csőd a budapesti olimpia? És mit lehet tenni ellene?

Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak is üzent a mozgalom vezetője: szerinte nekik kellett volna kiírni népszavazást a fővárosi olimpiáról. Szerinte ezek után gyávaság és árulás lenne visszavonni a pályázatot népszavazás nélkül.

Negyedmillió ember nevében nyomatékosan felkérik a miniszterelnököt és a főpolgármestert, hogy ne lehetetlenítsék el a népszavazást.

Kérdésre válaszolva kifejtette: 10-15%-os érvénytelen aláírással kalkulálnak, ezért szinte biztos, hogy meglesz a szükséges 138 ezer aláírás, de még a 150 ezer is, amit mostanában emlegettek. Az is kiderült később, hogy a Momentum Mozgalom önmagában 200 ezer aláírást gyűjtött, a többit az ellenzéki pártok adták át.

Címlapkép forrása: MTI Bruzák Noémi

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium