Előfizetői tartalom

A Bank of England most sem változtat - Mit hoz majd az új elnök?

Portfolio
Az angol jegybank tartja a 0,5 százalékos rekordalacsony kamatszintet és továbbra sem növel a jelenleg 375 milliárd fontos eszközvásárlási keretén. A mennyiségi lazítási program tehát tovább folytatódik, de a romló inflációs kilátások fényében nem növelik azt tovább. A lépés összhangban van a piaci várakozásokkal. Egy hónap múlva érkezik Mark Carney a Bank of England élére, akinek Mervyn King, a leköszönő elnök pusztán azt tanácsolta, hogy "legyen önmaga", vélhetően a drasztikusabb ötleteit támogatva ezzel.

A júniusi döntés újfent nem hozott változtatást az angol jegybank eszközvásárlási és kamatpolitikájában. Továbbra is fél százalék a jegybanki alapkamat és tartják a 375 milliárdos keretet. Az alapkamat 2009 márciusa óta van ezen a rekordalacsonynak számító szinten.A korábbiakban Mervyn King (és két másik kollégája) többször is szorgalmazta, hogy egy újabb lépéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés