Előfizetői tartalom

A CEU nem hisz a kormány trükkjének

Portfolio
Bár Palkovics László oktatási államtitkár egy hete hirtelen a semmiből bedobta, hogy létezik egy kiskapu, amivel a Közép-európai Egyetem (CEU) meg tudná kerülni a rá szabott lex CEU teljesíthetetlen feltételeit, az egyetemnek komoly problémái vannak ezzel az ötlettel, nem látják benne a megoldást - írja az Abcúg. A CEU vezetői a törvényjavaslat benyújtása előtt informálisan értesültek arról, hogy készül valami, mivel Palkovics egyszer csak nem vette fel többé a telefonját, noha korábban rendszeresen egyeztettek.

A kormány április elején egy hét alatt, minden egyeztetés nélkül, kivételes eljárásban döntött a felsőoktatási törvény szigorításáról, amely a Közép-európai Egyetem (CEU) működésének ellehetetlenüléséhez vezet egy szűk határidőn belül. Aztán múlt szerdán, amikorra már szinte a teljes hazai és nemzetközi akadémiai közösség, több Nobel-díjas, az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés