Előfizetői tartalom

A drasztikus beavatkozások napjait éljük

Portfolio
Három olyan eset is megtörtént a héten, amely jól mutatja azt, hogy a pénz- és tőkepiaci problémák kezelése során a drasztikus beavatkozások korát éljük. Ezek közül az egyik magyarországi eset (lenne), a Fidesz-frakció ugyanis valóban drasztikus módon rendezné a magyarországi devizahitelesek ügyét. Közülük egyébként a frankhitelesek már lényeges segítséget kaptak a héten a svájci jegybank beavatkozásával, mivel az intézmény árfolyamküszöböt állított fel frank erősödésének korlátozására. Az arany piacán is drasztikus beavatkozásokat láthattunk a héten, mivel többször is hirtelen hatalmas áresések bontakoztak ki.

Rögzített árfolyam melletti kiszállás és összeomlás (?) Bár Orbán Viktor kormányfő a közelmúltbeli nyilatkozataiban már előre vetítette, hogy a bankokat nagyobb tehermegosztásra köteleznék a devizahitelesek problémái terén, de az akkor is váratlan és drasztikus bejelentés volt Lázár János Fidesz frakcióvezetőtől, amely szerint lehetőséget biztosítanának a devizában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés