Előfizetői tartalom

A hajnalig tartó EU-csúcs a rossz válságkezelés oka?

Portfolio
Múltbeli katasztrófák, így például a csernobili tragédia tapasztalata már bebizonyította, hogy az alváshiány hozzájárul a hibás emberi döntésekhez és éppen erre, illetve a téma kutatóira hivatkozva emlékeztet a Bloomberg arra, hogy az európai vezetők a válságkezelési csúcstalálkozókon általában hajnalig fent vannak. Ez pedig hozzájárulhat a hibás döntések, illetve egyezségek megkötéséhez.

Az elmúlt években az euróövezeti főbb válságkezelési intézkedések általában olyan (csúcs) találkozókon születtek, amelyek egész éjszakákon át tartottak, így például többször is volt olyan egyeztetés, amely hajnali 4 órakor ért véget. A legutóbbi EU-s csúcstalálkozó, amely június 29-én kezdődött, másnap reggel 5-kor fejeződött be és nagyon gyakran előfordul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés