Előfizetői tartalom

A hollandok is jódtablettát osztanak a nukleáris balesetek esetére

MTI
|
Portfolio
Egy nappal azután, hogy Belgiumban bejelentették: jövőre minden állampolgárnak osztanak jódtablettát nukleáris balesetek esetére, ma a szomszédos Hollandia hozott hasonló döntést. A hágai egészségügyi minisztérium úgy határozott, hogy az eddigi 20 kilométerről 100 km-re terjeszti ki a védelmi zónát és azért, hogy a pajzsmirigyet a radioaktív sugárzással szemben megvédő jódtablettát tudjon kiosztani, 15 millió darab ilyen készítményt rendelt meg.

Hágában a döntést annak hatására hozták meg, hogy Hollandiában, Németországban és Luxemburgban is vita indult arról, kellően biztonságosak-e a közös határaikhoz közeli belga atomerőművek.A jódtabletták elővigyázatosságból történő terjesztésének körzetét a 18 év alatti gyerekek és a várandós nők vonatkozásában 100 kilométerre készülnek kiterjeszteni az erőművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés