Előfizetői tartalom

A jegybank kivár, a piac kivár?

Portfolio
Nem változtat a jegybanki alapkamat szintjén a monetáris tanács jövő hét kedden a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. Így zsinórban harmadik hónapja maradhat 7%-on a kamat, és ez így mehet tovább még hónapokig, miként akárcsak a piac, a jegybank is kiváró állásponton lehet az IMF-megállapodás létrejöttéig. Eközben azonban a piacok helyzetértékelése az év eleji javulás után inkább negatívra fordult, az elemzők a tárgyalások elcsúszására figyelmeztetnek, és arra, hogy úgy tűnik, a piac óvatos aggodalma tükröződik például a forint árfolyamán és az állampapírhozamokon is.

A megkérdezett piaci szakértők egyöntetűen a kamat szinten tartását várják a jegybank monetáris tanácsának jövő keddi ülésén. Ezzel zsinórban harmadik hónapja maradhat 7%-on az alapkamat, miután januárban a piacot meglepve megállt a 2011 végén megkezdett kamatemelés.Lényegi változás nem következett be a kockázati megítélés alakulásában az elmúlt egy hónapban,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés