Előfizetői tartalom

A kockázatok miatt maradhat a jegybank az eredeti tervénél

Portfolio
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed bankárai már beszéltek arról, hogy mit kellene tenni a júniusban lejáró 600 milliárd dolláros kötvény-vásárlási program lejáratát követően, legalább is ez derül ki a március 15-i ülésről kiadott jegyzőkönyv alapján. Több jegybankár szerint is a gazdasági kondíciók már igazolhatják az exit-stratégia elindítását már ebben az évben. Ugyanakkor, mások kiemelik, hogy a Fed historikusan alacsony kamatpolitikáját 2011-et követően is fenn kell tartani. Az nem világos, hogy ezt egy újabb eszközvásárlási programmal akarják megtenni, vagy egyszerűen meg akarják tartani a már megvásárolt papírokat, és azokon nem akarnak túladni - írja a MarketWatch.

A frissen publikált anyag a zártkörű tanácskozásról hűen tükrözi a Fed jegybankárainak elmúlt napokban megfigyelhető kijelentéseit. A megosztottság jól látható, a héják között számon tartott Narayana Kocherlakota például amellett kardoskodott, hogy a kamatemelést már 2011-ben el kéne kezdeni, miközben William Dudley szerint a fellendülés még mindig törékeny lábakon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés