Előfizetői tartalom

A korrupció olyan, mint a fekete lyuk

Portfolio
Magyarországon a korrupció intézményesült, és egyre inkább központosult hálózatként viselkedik - mondja Fazekas Mihály korrupciókutató. A Cambridge-i Egyetem kutatója úgy látja, van ugyan még egy olyan intézményi kör Magyarországon, amelyik érintetetlen a korrupciótól, de megfigyelhető egy stabilan, állandóan korrupt csoport is. Azt illetően, hogy melyik lesz a domináns magatartás a jövőben, rossz irányba haladunk. Ha nem figyelünk, Paks a korrupció melegágya lehet.

A korrupciós hálók megfigyelhetők. Portfolio.: Ha megkérdeznénk az embereket, az elmúlt hetek hírei alapján biztosan sokan azt mondanák, hogy nőtt a korrupció Magyarországon. Mennyire igazolható ez vissza a kutatásokból? Fazekas Mihály: A korrupció érzékelése nem feltétlenül változik szorosan a korrupció tényleges alakulásával párhuzamosan. Kétségtelen ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés