Előfizetői tartalom

"A legnagyobb kockázat, ha nem csinálunk semmit"

Portfolio
Ez az első alkalom az EU történelmében, amikor nem technikai, hanem kimondottan politikai témák osztják meg az integrációt - mondja Szapáry György. A multidimenziós válságok elvonják a figyelmet és az erőforrásokat, hogy az unió az igazán fontos gazdaságpolitikai kérdésekre koncentráljon. A világot elsősorban az Egyesült Államok és Németország tudná kihúzni a növekedési csapdából.

Portfolio: Sokan növekedési csapdának hívják, amit most látunk: a feltörekvő országok sem növekednek úgy, ahogy várható volt, de a fejlett országok sem nagyon tudnak erőt meríteni az alacsony nyersanyagárakból. Mi az oka ennek a növekedési csapdának? Szapáry György: Ez egy hármas válság. Kezdődött egy pénzügyi válsággal, ez kihatott egy növekedési válságra, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés