Előfizetői tartalom

A Tescóban is bevonják a mérgező terméket

MTI
Kivonta a forgalomból a Disney "Minnie Mouse" mintás, három részes reggeliző készleteket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután abban egy rákkeltő anyagból, a kadmiumból az elfogadott maximális érték több mint kétszeresét mutatta ki a cseh hatóság. A Nébih az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült a bejelentésről.

A Nébih szerdai közleménye kiemeli, hogy a hatóság a riasztást követően értesítette a termék legnagyobb magyar forgalmazóját, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-t, hogy a kifogásolt árut azonnal vonják ki a forgalomból. A hatóság értesülése szerint a vállalkozás a külföldi beszállító jelzése alapján levette a polcokról a termékeket.A hivatal kéri, hogy a bögréből, tálkából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés