Előfizetői tartalom

90 éve nem látott háborúskodás jöhet, ha ezt meglépi Trump

Portfolio
Ha a rövidesen megjelenő adócsomagban a külkereskedelmi adójavaslatot is bejelenti Donald Trump, akkor az gazdaságilag visszafelé sülhet el, mert 1930 óta nem látott globális megtorló lépéssorozat indulhat - hívta fel a veszélyre ügyfelei figyelmét az UniCredit Research németországi vezető elemzője. Nem véletlenül ő foglalkozott ezzel a témával: az adatok szerint ugyanis Európában Németország bukna a legtöbbet az amerikai protekcionista lépésen és a helyzet komolyságát mutatja, hogy az Európai Bizottság alelnöke már ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. Bár Trump még múlt héten is azt mondta, ez az importot drágító, az exportot segítő adólépés munkahelyeket fog teremteni, szakmai elemzések ennek éppen az ellenkezőjét vetítik előre. Emiatt talán az sem véletlen, hogy nem rohan Trump az adócsomag bejelentésével, de az amerikai törvényhozás holnapi, azaz keddi összevont ülésén már elhangozhatnak fontos adóügyi üzenetek.

Kapcsolódó cikkünk2017.02.27Trump megígérte a nagy és egyszerű adócsökkentéstLemaradt az Egyesült Államok - Nagyot lépnek előreTrump már a választási kampányában is masszív adóreformot ígért az amerikai gazdaság felpörgetése érdekében és azóta elnökként is megerősítette ezt az ígéretét, ami "zene volt" a befektetők füleinek: a részvényindexek az egekbe emelkedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés