FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

A nagyvállalatok egyre több pert nyernek az adóhatóság ellen

Az adózók egyre tudatosabbak és egyre jobbak a jogérvényesítésben Magyarországon: nagyobb horderejű ügyeknél jó szakértői csapat ellen kisebb részben nyer pert az adóhatóság az utóbbi években. Főleg az áfaügyek és a társasági adóval kapcsolatos ügyek dominálnak a nagyvállalati körben az adópereknél, amelyek sosem fekete-fehér típusú kérdések, ezért jobb minél előbb - akár már az adóellenőrzésnél - bevonni egy külső szakértőt, aki jóval a per előtt segíthet visszafordítani az ügyet. De egyáltalán milyen esetekben perelik a cégek az adóhatóságot, és mi az az összeg, amiért érdemes perre vinni a vitát?

A cégek időről időre találkoznak olyan adóhatósági döntéssel, amelyet jogsértőnek tartanak, de a legtöbben csak jelentősebb összegű megállapítás esetén kezdeményeznek fellebbezést vagy pert.A statisztikák szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyeri az adóperek 75 százalékát, de a nagyobb horderejű kérdésekben már kedvezőbb a statisztika a vállalatok szempontjából....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés