Előfizetői tartalom

Álságos lenne nem megszorításnak nevezni a csomagot

Portfolio
Az új adók bevezetését álságos lenne nem megszorításnak nevezni - mondta az Ernst and Young adószakértője az InfoRádiónak. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint az helyes logika, hogy például nem a társasági adót emelik, hanem szektorális adókkal pótolja a bevételt a kormány, viszont ha jól jövedelmező ágazatot adóztatnak, az visszafoghatja annak beruházásait, ezáltal késik a gazdasági növekedés.

Várható volt, hogy adóintézkedések jönnek, a kérdés az volt, hogy ezek milyenek lesznek - mondta az InfoRádiónak a Széll Kálmán-terv 2.0-ról Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst and Young adószakértője kiemelte: politikai okokból nem jöhetnek kézenfekvő intézkedések, hiszen nem lehet progresszív adózást, vagyonadót vagy értékalapú ingatlanadót bevezetni, így marad az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés