Előfizetői tartalom

Az adótraffipax lebuktatja az adóelkerülő vállalkozókat

MTI
Szépen termeli a bevételt az adóhivatal tavasz óta működő legújabb ellenőrzési módszere, az úgynevezett adótraffipax: a hatóság előre közzéteszi, mikor, hol és mit ellenőriznek majd a revizorok, a tapasztalatok szerint pedig az ilyen vizsgálatok idején sok érintett vállalkozásnál érezhetően megnő a bevallott forgalom és bevétel - írja szerdai számában a Magyar Idők.

A napilapnak nyilatkozó Tamásné Czinege Csilla, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkár elmondta, ez módszer azért kiváló, mert az adótraffipax időszaka alatt rögzített információk összehasonlíthatók a vállalkozó korábbi bevallásaiban szereplő adatokkal, egyben mércéül szolgálhatnak a jövőbeli adatközlések hiánytalanságának ellenőrzéséhez. Mindebben pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés