Előfizetői tartalom

Cél, hogy a munkavállalót minél egyszerűbben adóztassuk - Interjú

Portfolio
A tranzakciós illetékből befolyó bevételek biztonságosan megteremtik a munkahelyvédelmi akcióterv fedezetét - mondta el lapunknak Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár. Az általános munkáltatói tehercsökkentést egyelőre bizonyos csoportokra vonatkozóan tudta elkezdeni a kormány, de a 100 ezer forint alatti kedvezmény minden érintett csoportba tartozó munkavállalóra vonatkozni fog, akik ennél többet keresnek, azoknál is érvényes lesz eddig a határig. A 100 ezres határ nem jelzés a minimálbér leendő szintjére, az áfa többkulcsosítása pedig nincs napirenden.

1-2 százalékos csökkentés nem tudna hatni. Portfolio.hu: Az idei adó-átalakítások hatására az alacsony jövedelemtartományokban emelkedtek a foglalkoztatási költségek. A kormányzat hivatalos válasza akkor az volt, hogy ennek nem lesznek a foglalkoztatást negatívan érintő hatásai. Ehhez képest a munkahelyvédelmi program részben ennek a feszültségnek a korrekcióját jelenti....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés