Előfizetői tartalom

Benyújtotta a kormány a legújabb módosításokat - Íme, a részletek!

Portfolio
Csütörtök délután a kormány beterjesztette a zárószavazás előtti módosító javaslatot a 2013-as költségvetéshez. Ebben a kormány átvezette a három kiigazító csomag hatását, valamint a rosszabb makrogazdasági pálya következményeit. Az egyik legfontosabb módosítás emellett, hogy az eredetinél több jut jövőre gyógyszertámogatásokra, megjelenik az önkormányzati adósságátvállalás, valamint az elektronikus útdíj kiépítésének költsége. Az Országvédelmi Alap nevű tartalékot jelentősen megnövelte a kormány.Fontosabb részletek Emellett az eredetinél rosszabb makropályával számol a kormány, 0,9%-os GDP-növekedést várnak. A makrogazdasági kockázatokra jelentős tartalékokkal készül a kormány: az Országvédelmi Alapot 400 milliárdra növelte az eredeti 100 milliárdról. A gyógyszertámogatások kiadásai 60 milliárd forinttal emelkednek az eredetihez képest. A közmûadóból 60 milliárd forintot vár a kormány a korábbi 30 milliárd forinttal szemben.

2012. december 06. 17:27 Megosztás A három csomag A most beterjesztett 100 oldalas zárószavazás előtti módosító javaslat lényeges pontja, hogy átvezeti a kormány októberben és novemberben bejelentett három megszorító csomagját. Ezek egyik pontja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés