Előfizetői tartalom

Ennyit kaszál az állam az új különadóval

Portfolio
A 2018-tól bevezetett új különadóból számításaink szerint közel 40 milliárd forintos bevétele származhat a magyar költségvetésnek. Cikkünk megjelenését követően a Nemzetgazdasági Minisztérium is megküldte álláspontját, feltételezéseinknél szűkebb forgalomra lesz érvényes az új adó, ezért a tárca 4 milliárd forintos plusz bevétellel kalkulál.

A kormány 2018-tól új, forgalomarányos különadót vezet be turizmusfejlesztési hozzájárulás néven, amit a vendéglátásban működő cégeknek kell fizetniük (éttermek, kocsmák). A kormány az ebből származó bevételt csak a turizmus fejlesztésére fordíthatja. A módosító javaslatban és a bizottsági meghallgatáson természetesen nem esett szó hatástanulmányról, vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés