Előfizetői tartalom

Ha túl sok az adóötlet, elriasztjuk a befektetőket

Lambert Zoltán
Napjainkban alig telik el olyan hét, hogy ne kelljen megismerkednünk az adóterhelés még igazságosabb felosztását célzó legújabb ötletekkel. Pénzügyi vállalkozások különadója, tranzakciós illeték, távközlési adó, közművezetékek adója, energiaszolgáltatók adója, biztosítási adó, baleseti adó, népegészségügyi termékadó - a sok új adónemnek a nevét is alig lehet megjegyezni. A probléma megoldása, a befektetők szemszögéből, azonban nem feltétlenül az új adónemek megszüntetése. Amellett, hogy némely káros hatású változtatást szívesen eltörölnének, fontosabbnak tűnik, hogy a meglévő szabályok hosszú időre változatlanok maradjanak. A sok változtatás miatt az adórendszer áttekinthetősége megszűnik, ami végül ahhoz vezet, hogy a lehetséges befektetők beruházási döntéseiben megzavarva adott esetben egy másik helyszín mellett döntenek.

Lambert Zoltán, a WTS Klient adószakértője az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Gazdasági Fórumnak is vendége lesz. "A második Orbán-kormány eddig többször emelt adót, mint bármelyik másik magyar kormány" - írta nemrégiben a német gazdaság számára is mértékadó Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ennek következtében az elvonások mértéke továbbra is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés