Előfizetői tartalom

"Iskola-adó, szódavizadó, biczikli-adó, pezsgö-adó... Hát hol itt a józan ész?"

Portfolio
Az új adók korszakában rákerestünk a pezsgőadóra a Google-ban. Az első szimpatikus találat az Országos Hírlap (főszerkesztő: Mikszáth Kálmán) egy 1898-as számát hozta be. Érdemes elolvasni az általunk kiemelt szemelvényt (korabeli helyesírási szabályok szerint), s látjuk, nincs új a nap alatt. Egyszerűen gyönyörű szép. Az oldalon lévő másik cikk mellesleg A "plágium" címet viseli.

"Csák ugy találomra kaptunk ki egyet-mást azokból az adatokból, amiket két nap óta a városházán hallunk, ahol most a jövö esztendö költségvetését tárgyalják. Ezek a dolgok is jellemzök, de ezekböl még csak sejteni se lehet, hogy micsoda hallatlan falsum ez az egész budget. Nincsen benne egy igaz betü. Csupa leplezgetés, elhallgatás, elferdités,félrevezetés az egész, vakmeröen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés