FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Jön a romkocsmaadó

Portfolio
Vendégenként és naponta húsz forint felügyeleti díjat szedhetnének a belvárosi, éjszaka is működő vendéglátóhelyektől az önkormányzatok az alapján a törvényjavaslat alapján, amelyet Rogán Antal ma nyújtott be a parlamentnek. A díjbeszedés alapja a működési engedélyben megjelölt befogadóképesség, az önkormányzatoknak a beszedett díjat vissza kell forgatniuk a célzott terület köztisztasági és közbiztonsági feladataira. A javaslat ugyanakkor speciális jogállást hoz létre a világörökségi területen működő vendéglátóhelyekre, ami egy korábbi, a szórakozóhelyeket hátrányosan érintő szabályozást válthat ki.

Rogán Antal fideszes és Rétvári Bence KDNP-s képviselők már be is nyújtották a törvénymódosító javaslatot. Ennek értelmében "a települési (Budapesten a kerületi) önkormányzat képviselőtestülete - a helyi sajátosságok figyelembe vételével - rendeletben szabályozhatja a világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés