Előfizetői tartalom

Kétmilliárd eurót spórolhatnak a cégek az európai társasági adóval

Portfolio
Az egyszerre több országban üzleti tevékenységet folytató tagállami cégek közös konszolidált társasági adóalapot választhatnának az Európai Bizottság szerdán előterjesztett javaslatának értelmében. Az EU adóügyi biztosa szükséges esetben kész megerősített együttműködést kezdeményezni a harmonizált társasági adóalap ügyében - írja a Bruxinfo.

Több éves várakozást követően az Európai Bizottság szerdán elérkezettnek látta az időt régóta dédelgetett tervének előterjesztésére egy közös konszolidált társasági adóalap (CCCTB) létrehozásáról elsősorban azon európai cégek számára, amelyek egyszerre több országban is tevékenykednek és így adót is fizetnek. A CCCTB-t a cégek opcionálisan választhatnák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés