Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy kompenzálja az állam a béremelést

Portfolio
Elkészült a jövő évi bérkompenzáció rendszere annak érdekében, hogy senkinek se csökkenjen a nettó bérre - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára az InfoRádiónak. Balog Ádám elmondása szerint jövőre a szükséges emelés öt százalék feletti részét az állam visszatéríti a munkáltatóknak. 2013-ban viszont már csak a 10 százalék feletti részt téríti vissza, ezt követően pedig már nem lesz kompenzáció. Tervben van még, hogy azok is kompenzációt kapjanak a nettó bércsökkenésért, akik számára a munkáltatójuk nem emelte a bért. Ez utóbbi azonban még kidolgozásra vár.

Kompenzáció a munkáltatóknak Jövőre teljesen megszűnik az adójóváírás és 202 ezer forint bruttó jövedelem felett a szuperbruttósított adózás is. Ez bizonyos jövedelemkategóriák esetében amiatt, hogy meg kell fizetniük a 16 százalékot és nem kapnak vissza ebből kedvezményt, nettó jövedelemcsökkenést okozhatna, és ennek érdekében a kormány kidolgozott egy két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés