Előfizetői tartalom

Nem az igazi problémákat kezelte a második Orbán-kormány

Portfolio
A magyar kormány elmúlt másfél évi intézkedései nem a gazdaság valós problémáinak kezelését célozták, sőt valószínűleg súlyosbították azokat - állapítja meg az európai gazdaságokról készített átfogó elemzése magyarországi válsággal foglalkozó fejezetében a CESifo müncheni kutatóintézet. A tanulmányt ma mutatták be egy budapesti konferencián. Az intézmény európai gazdasági tanácsadó csoportja (EEAG) szerint "nem volt bölcs" dolog az egykulcsos adórendszer recesszió közeli gazdasági helyzetben való bevezetése, a válságadók növelték a gazdasági torzulásokat, fékezték a banki hitelezést, így a gazdasági növekedés ütemét. Az EEAG amellett érvel, hogy az elmúlt két évtizedben látott, a választási ciklusokhoz igazodó költségvetési költekezés miatt erősebb intézményeknek kellene kordában tartania a mindenkori magyar kormányt, és megjegyzi, hogy az eredeti Költségvetési Tanács erős korlát lehetett a kormánynak, éppen emiatt dönthetett annak felpuhítása mellett.

A magyar gazdaságpolitika aktuális kihívásairól is szó lesz a Portfolio.hu most csütörtöki Forint, Válság, Államadósság című konferenciáján. További részletek: Egykulcsos adó Számos kelet-közép-európai ország vezette be az elmúlt időszakban az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszert a gazdasági fellendülés éveiben - emlékeztet a kutatóintézet szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés