Előfizetői tartalom

Nem lett semmi Matolcsy luxusadó ötletéből

Portfolio
Az Európai Bizottság kedden bemutatta az Európai Unión belüli áfarendszer reformjára vonatkozó javaslatát. Az Unió áfarendszerét 40 évvel ezelőtt hozták létre és a szabályozás ma már nem felel meg szolgáltatásközpontú, technológiaalapú gazdaságunknak, elérkezett az idő, hogy nagyszabású reformot hajtsunk végre az áfa területén - jelentette ki az adóügyi biztos Brüsszelben. Az ajánlások között nem található Mataolcsy György nemzetgazdasági miniszter luxusáfa bevezetésére vonatkozó szeptemberi javaslata, így egyelőre nem lesz magasabb adó a luxustermékekre. Az Európai Bizottság - akár Magyarországnak is szánt - üzenete szerint nem feltétlen kell emelni az áfakulcsokat. Brüsszel arra is felhívja a figyelmet, hogy ellenőrizni fogja a csökkentett adókulcsok és a mentességek alkalmazását az egyes tagállamoknál.

"A nemzeti bevételek több mint 20 %-a származik a vállalkozások által a polgároktól beszedett hozzáadottérték-adóból. Ez az adó így jelentős hatást gyakorol valamennyi uniós polgárra. Az Unió áfarendszerét azonban 40 évvel ezelőtt hozták létre és a szabályozás ma már nem felel meg szolgáltatásközpontú, technológiaalapú gazdaságunknak. Elérkezett az idő, hogy nagyszabású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés