Előfizetői tartalom

Obama végleg kicsinálná az offshore-ozókat

Portfolio
Az amerikai elnök beszéde felkavarta az állóvizet a tehetősebb állampolgárok körében. Az osztalékadó felső kulcsának duplájára emelése várhatóan nem arat majd osztatlan sikert a gazdagoknál a középosztály azonban újabb támogatásokban részesülhet. Elméletileg persze felpöröghetett volna az amerikai gazdaság, helyette a részvényesek jártak csak jobban. Az elnök most durván odacsapna a haszonlesőknek: végleg eltörölné a kiskapukat és a hazai vállalkozásokat támogatná.

Barack Obama legújabb adójavaslata alaposan felborzolta a kedélyeket a tengerentúlon. Az amerikai elnök a héten megtartott évértékelő beszédében kilátásba helyezte az osztalékadó 15 százalékról 28 százalékra történő emelését a gazdagok esetében. A kormányfő várhatóan nem arat majd osztatlan sikert ötletével a tehetős állampolgárok körében, az őket sújtó adóteher...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés