Előfizetői tartalom

Pár nap alatt tűnt el a büdzséből 110 milliárd forint

Portfolio
A költségvetésről szóló szavazás előtt döbbentek rá a Nemzetgazdasági Minisztériumban arra, hogy az Államkincstártól eredetileg beszedni tervezett 120 milliárd forintos tranzakciós illetékbevétel töredéke jön csak össze. Ezért kellett pótolni a lyukat az adóbeszedés hatékonyságából származó 160 milliárd forintos bevételi előirányzattal - értesült az origo minisztériumi forrásokból.

Kapkodás az utolsó pillanatban A portál információi szerint a Matolcsy György által korábban bejelentett bevétel töredékét hozná a pénzügyi tranzakciós illeték Magyar Államkincstárra történő kivetése. Erre a múlt csütörtöki, 2013-as költségvetésről szóló szavazás előtt döbbent rá az illetékes minisztérium. A hiányzó összeget a kormány úgy pótolta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés