Előfizetői tartalom

"Pusztító erőt" ígérnek az adóparadicsomok ellen

MTI
Feketelistára kerülnek az együttműködést elutasító adóparadicsomok: a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport vezetői megbízták a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD), hogy jövő év júliusára állítsa össze az adózási átláthatóság nemzetközi normáihoz túl lassan alkalmazkodó országok listáját.

A kínai Hangcsouban tartott kétnapos csúcstalálkozó után hétfőn kiadott zárónyilatkozat szerint a G20-csoport arra kéri a párizsi székhelyű nemzetközi szervezetet, hogy a pénzügyminiszterek és jegybankárok 2017. júniusi ülésére készítsen beszámolót az adóelkerülés elleni küzdelemben elért eredményekről. Az állam- és kormányfők egy hónappal később esedékes tanácskozására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés