Előfizetői tartalom

Végre megjelentek az első kreatív adók

Portfolio
Örvényesen csak a fél település fizet telekadót, Zsombón a 20 méternél magasabb építmények után kell fizetni. Több lett az iparűzési adó sok helyen, máshol a kommunális adót emelték. A települések rákényszerülnek a pénzbehajtásra, egyelőre azonban az igazán egyedi ötletek váratnak magukra - olvasható az Index cikkében.

Egyelőre kevés település állt elő igazán kreatív helyi adókkal, pedig január 1-től az önkormányzatok adóztatási mozgástere jelentősen tágult. Ha a képviselőknek úgy tartja kedve füstadót, kapuadót, vagy akár nőtlenségi adót is kivethetnek, tavaly ugyanis a parlament megszavazta, hogy az önkormányzatok néhány kivételtől eltekintve szinte bármit megadóztassanak a településen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés