Előfizetői tartalom

Akár már hétfőn jöhet a kamatemelés

Portfolio
A nemzetközi tőkepiaci hangulat, az inflációs kilátások, illetve a hazai gazdaságpolitika elbizonytalanító elemei egyaránt indokolhatják, hogy hétfőn a monetáris tanács emeljen a történelmi mélyponton álló 5,25 százalékos alapkamaton. A kamatemelés lehetősége augusztus óta láthatóan foglalkoztatja a testület "héjább" tagjait, ám az a fentiek ellenére sem biztos, hogy már most többségbe kerülnek a szigorítást szorgalmazók.

Az elmúlt három hét folyamán szép lassan gyűltek az olyan információk a gazdaságról, amelyek a kamatemelés szükségességét sugallják. Lassan eljutottunk arra a szintre, hogy talán már azt kell inkább megmagyarázni, ha a jegybank nem emel az irányadó kamaton. Az első jelzés az októberi inflációs adat lehetett, ami ugyan csak kissé alakult a várakozások felett, de mégis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés