Előfizetői tartalom

Még mindig a Templetonnal élünk szimbiózisban

Portfolio
A kedvező globális környezetnek köszönhetjük a rekordszintű hozamcsökkenést a magyar állampapírok kapcsán, de ami az ÁKK saját sikere, az a lakossági vásárlások felfuttatása volt. Ugyanakkor még mindig nagyban függünk az olyan meghatározó külföldi szereplőktől, mint a Franklin Templeton Alpakezelő - mondta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a Gazdasági Rádió Napvendége műsorában.

Továbbra is a Franklin Templeton Alapkezelő a meghatározó külföldi szereplő a magyar állampapírpiacon birtokolt megközelítőleg 10 százalékos részesedésével. Ezen parkett eladása jelentős kockázati tényezővel kecsegtet, de Borbély László András szerint erre nem fog sor kerülni: "pár tízmilliárddal vagy néhány százmilliárddal ezt könnyen meg lehet tenni, de például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés